Followers

Wednesday, 23 March 2011

Sedekah


Sebagai umat Islam, kita digalakkan untuk bersedekah. Macam yang kita tau kat Malaysia ni ramai peminta sedekah tak kira jantina dan umur. yang paling kesian pada budak-budak yang meminta sedekah.

Bila kes macam ni, korang mesti pernah alami atau terlihat situasi macam bawah ni kan? :

sifat buruk sangka
Tak dinafikan kadang-kadang aku pernah jugak bersifat buruk sangka macam kat atas. aku tau aku jahat suka berburuk sangka. tapi aku takde la tergamak nak buat macam kat bawah ni :


Kalau aku tak dapat bersedekah, aku akan cube tolak elok-elok macam kat bawah ni 

senyum itu sedekah

Tapi dalam kes kat bawah ni, kite nak salahkan siapa?





RAJIN-RAJIN LA LIKE AND TINGGALKAN KOMEN YE ;)

24 comments:

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

jangan cakap tak ada duit... nanti tak ada duit sungguh...
hehhe... main2 jelah...
OE pun kadang tu bukan nak kedekut, tapi was2 tengok diorang...
(tak baik betul OE nie)
hehe...
(n_n)

nur anis said...

sekarang menjadi-jadi orang mintak sedekah ni..kadang tengok kesian.. tapi ramai sangat, tak mampu..:(

Redbloodsnow said...

hahahaha. tergelak lak zie bc kat situasi yg last sekali tu. alih² yg meminta sumbang marah kedekut ea...hehe

klo lah zie in that "huh?" place...mmg panas weh ati dgr..hahaha

sherah said...

haha biase leee berlaku kat shell XD

misza said...

sape la yang menggunakan budak² untuk mintak sedekah. kadang saja tak nak bagi sebab ada pihak lain yang mengambil kesempatan. kalau kat kedai makan belanja je budak tu makan. tak yah bagi duit.

cik-terompah said...

aku takut sindiket je drg nih...

HEROICzero said...

hahahaha. keji duh org tu. siap boleh kutuk lagi.

nice.

=)

YaYaNsMuM said...

hehehe....biasa la...manusia...macam2 peel nyer..^_^ ...yg ptg, klu kita nak beramal jariah tu biarlah ikhlas kan...^_^

♥sophie♥ said...

memang,, sabar je laa,,
hee,,manusia mcm2 perangai

storyfromme said...

orkid :
he2.aah la.takot jadi macam doa pulak.

anis :
tau xpe.kadang-kadang datang dengan geng-geng die.

redblood : mmg panas kan?

raja : tau xpe.tekejot beb.

misza : bagus jugak idea tu.

cikterompah : tau xpe.

hero :
tau xpe.sampai hati cakap aku kedekut.ciss.

yayansmum : betul3 :)

sophie : macam2 ragam.

Izyan Masri said...

hamboii,comel2 nya kartun dia.rasa best bila baca :D

Gen2Merah said...

hehehehe... macam2 gelagat orang ni kan.. nice smilies

A'IM said...

tang last tu superb... sebab misai dier terus berubah jadi rambut..nice.nice

storyfromme said...

izyan : tq ye.teruskan membaca.

gen2 : tq :)

a'im :
tu maknenye die da tunjuk belang sebenar la tu :)

FARISZ@AZ.Com said...

Di galakkan bersedekah tapi sebaiknya selidik kepada siapa yang disedekah,jika betul dari rumah anak yatim atau pusat2 yang memerlukan adalah baik , tapi amat bahaya jika diberikan pada agen-agen yang tidak patut sebab yang dapat duit tu bukan orang yang minta atau orang susah tapi "tuan" agen tersebut yang dapat.


JOm Joint.Entry terbaik bulanan peserta akan di pamerkan ke page yang mempunyai 16000 fan page

Peraduan : Entry bulanan terbaik anda dari FARISZ@AZ.Com



Sebab Mata Lelaki Gemar Lihat Badan Wanita

storyfromme said...

farisz : betul tu.tu yang risau bila nak sedekah tu.

jeBateja said...

kalau kawe...angkat tangan jerk....ahakz...

den akan menderma di tempat sepatutnya....

tak maw terjebak dgn sedikit yg peralatkan kanak2...

storyfromme said...

jebateja : betul tu.takut orang lain yang dapat untung nanti.

Cik Mira said...

hahhaha gelak gelak bace katun tu. kreatif!!

storyfromme said...

cik mira : tq :)

oakleyses said...

oakley sunglasses wholesale, cheap oakley sunglasses, nike free, polo ralph lauren outlet online, louboutin pas cher, nike roshe, uggs on sale, kate spade outlet, louis vuitton, air max, oakley sunglasses, nike outlet, tory burch outlet, ugg boots, polo outlet, nike air max, louis vuitton outlet, burberry pas cher, christian louboutin shoes, longchamp outlet, tiffany and co, chanel handbags, nike air max, longchamp outlet, replica watches, jordan pas cher, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, polo ralph lauren, oakley sunglasses, tiffany jewelry, ray ban sunglasses, nike free run, christian louboutin outlet, louis vuitton outlet, prada outlet, ugg boots, prada handbags, christian louboutin uk, gucci handbags, longchamp pas cher, michael kors pas cher, longchamp outlet, louis vuitton outlet, oakley sunglasses, replica watches, christian louboutin, jordan shoes, sac longchamp pas cher

oakleyses said...

north face uk, michael kors outlet online, mulberry uk, true religion jeans, uggs outlet, sac hermes, hollister uk, polo lacoste, abercrombie and fitch uk, nike air max uk, ray ban pas cher, true religion outlet, lululemon canada, michael kors outlet, uggs outlet, burberry handbags, coach purses, nike tn, nike air force, nike blazer pas cher, vans pas cher, hollister pas cher, michael kors outlet online, coach outlet store online, ralph lauren uk, burberry outlet, nike air max, north face, replica handbags, hogan outlet, sac vanessa bruno, true religion outlet, ray ban uk, converse pas cher, michael kors outlet, nike free uk, guess pas cher, michael kors, timberland pas cher, michael kors outlet, oakley pas cher, nike roshe run uk, kate spade, michael kors outlet online, michael kors, true religion outlet, michael kors outlet online, new balance, nike air max uk

oakleyses said...

celine handbags, north face outlet, jimmy choo outlet, hollister, iphone cases, mont blanc pens, lancel, ghd hair, p90x workout, valentino shoes, abercrombie and fitch, chi flat iron, hermes belt, hollister, reebok outlet, soccer shoes, nike roshe run, timberland boots, hollister clothing, converse outlet, lululemon, nike air max, louboutin, baseball bats, ray ban, north face outlet, ralph lauren, wedding dresses, longchamp uk, mcm handbags, gucci, nfl jerseys, nike huaraches, soccer jerseys, instyler, oakley, mac cosmetics, babyliss, vans outlet, asics running shoes, insanity workout, nike trainers uk, nike air max, beats by dre, vans, giuseppe zanotti outlet, bottega veneta, ferragamo shoes, herve leger, new balance shoes

oakleyses said...

marc jacobs, ugg pas cher, ugg, louis vuitton, pandora charms, canada goose jackets, canada goose outlet, pandora jewelry, canada goose, swarovski, toms shoes, canada goose uk, moncler uk, thomas sabo, ugg uk, replica watches, louis vuitton, louis vuitton, swarovski crystal, moncler outlet, louis vuitton, hollister, canada goose outlet, supra shoes, canada goose, wedding dresses, moncler, juicy couture outlet, moncler, links of london, canada goose, karen millen uk, montre pas cher, ugg,ugg australia,ugg italia, juicy couture outlet, canada goose outlet, pandora jewelry, doudoune moncler, louis vuitton, ugg,uggs,uggs canada, coach outlet, moncler outlet, moncler, moncler, pandora uk