Followers

Monday, 21 March 2011

My Mum



Hari ni aku nak cerita tentang orang yang mengandungkan aku 9 bulan, sape lagi kalau bukan makhluk Allah yang diberi gelaran ibu. setiap orang ada panggilannya tersendiri untuk ibu dorang. kalau aku, aku panggil mak. korang panggil ape?


Tak kira la apa jugak panggilan kita, da tertulis dalam Al-Quran, ibu adalah orang yang patut kita patuhi selepas Allah dan Nabi. tak kira la mak kita lawa ke, buruk ke, kaya ke, miskin ke, dorang tetap yang utama.

Aku dengan mak aku memang takleh lepak lame-lame. ade je benda yang nak dikelahikan. mak aku ni jenis suka kacau aku kalau aku tengah senyap. pantang nampak aku senyap, mula la die kacau.contohnya :

1. Mase tengah syok2 tengok movie/DVD.




2. Mase tengah syok2 online.


3. Bila aku da malas nak layan



Tension kan? suke sangat kacau aku. mula-mula aku pikir kalau aku masuk U mesti die da tak leh nak kacau aku. tapi harammmmm....








nampak tak? nampak tak? tension kan?

Lagi satu yang buat aku hangin bila kitorang terserempak dengan kawan-kawan dia. mesti situasi macam ni akan berlaku :


Aku tak tau kenapa orang suka cakap aku ni adik mak aku. tak paham!

Tapi aku tak tau kenapa kalau mak aku tak kacau aku, aku rasa sunyi. rindu kot ;p

Walau macam mane dia nyakat aku, dia jugak la tempat untuk aku menghilangkan tension. bila da duduk U ne, macam-macam masalah. kadang-kadang rasa nak nangis. da habes air mata satu baldi pon tak tenang lagi. last-last aku balik rumah, tengok muka mak, lupa sume masalah. sape tak sayang mak kan? aku tak pernah terasa hati dengan mak aku walaupun kadang-kadang aku rasa cam nak karate-karate je mak aku tu. sebab aku tau dia sebenarnya sayang sangat kat aku. dia risau bila tengok aku senyap je. die selalu telefon aku sebab dia rindu kat aku.



Kesimpulannya, to my beloved mak, I LOVE YOU SO MUCH.


p/s : hati sakit disebabkan benda remeh. such a loser aku ni!


Kalau rajin, klik la bawah ni :)

RAJIN-RAJIN LA LIKE AND TINGGALKAN KOMEN YE ;)

30 comments:

nuruljannah sukhri said...

wordless pulak nk komen..tp cuma boleh cakap, apapun terjadi, MAK jugaklah tempat kita cari dan call bila ada masalah

nur anis said...

mak sebolehnya nak ajak anak berborak..mak adalah yang terbaik..:)

YaYaNsMuM said...

Dier sunyi tu sebenarnya...nak spend time ngan kita...but, sumtimes kita nampak macam tak kene...dier nak bermanja gaks, macam kiter kecik2 dulu, slalu gak ngengada ngan dier, kot2 teruk lagi kot, hehehehe....yayansmum pun same gaks...same2 la kita sayangkan Mak kiter yer...^_^

i am S!L4H.. said...

erkkk~
bhahahahaha je la mmpu. bole?

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Ala... Mama u sesaja nk bermanja la tu.. nt u dah kawin belum tentu U dpt bersama dia selalu tau!

p/s : Hargailah saat2 spt ini kerana ianya belum tentu dpt diulang sekali lg.

Teenager Housemaid said...

sweet nyerr!
best ape ada mak macam tu... tak kisag lah macam mana pun yang penting dia lahir dan didik kita..hoho~
bila baca ni i miss my mama...huhu

Miserable J said...

comelnyer mak awak...hargai dier time dier ader... ~__^

lisa said...

kartun-kartun tu semuanya betul :) kadang2 macam eh kenapa lah kena kacau time ni jugak. hehe papepun mak lah orang terbaik dalam hidup kita :)

SiS NaD said...

CoMeYL NYeR MaK KaMoo... HiKHiK!~

Henry Zackery said...

hehe.. lawak la kartun nie..
mak awk slalu kacau awk ke ??
hehe

Artis Kembar

HEROICzero said...

bukan kamu yang nampak tua. mungkin mak kamu yang nampak muda. =)

ah aku rindu.

<< kol mak kejap.

=)

storyfromme said...

jannah :
betul tu.mom is everything kan?

anis : mak memang terbaik :)

yayansmum :
betul tu.banyak pengorbanan mak pada kita.

iam : bole aje :)

MM :
tau tu.da kawen byk tggjwb plk nnt.

TH : saya pon rndu mak saya gak :)

miserable : ok :)

lisa : betul tu :)

sis nad : tq :)

henry :
mmg suke kacau saya.saje nak tengok saya ngamuk.die kate syok tgk saya ngamuk.

hero : saya muda lagi la :(

EiDa_wAn!e said...

suka la katun awak !! gile syoooomeeelll !! hikhikhik :P

sherah said...

hahaha mak kau memang nampak muda sokmo!kirim salam peluk cium :)

ainraus said...

alaa. sweet nyaaa. comel je your mom. :)

A'IM said...

happening jer kamo..sweet

storyfromme said...

eida : tq :)

raja :
banyak la kau muda.kau rabun ke ape.da tua la.aku yang muda.

ain : tq :)

a'im : happening la sgt kene kacau.

♥sophie♥ said...

hee,,cm best je...hehe
comel lah story entry nie =)

storyfromme said...

sophie : he3.tq :)

Dilla Nur said...

hehhehe...hargailah ibu selagi die masih ada... :)

Dilla Nur said...

hehhehe...hargailah ibu selagi die masih ada... :)

storyfromme said...

dilla : betul tu :)

beeha ben said...

suka baca pasal ni cuz my mum pun suka cari gaduh bile tgk i diam...hahaha..ade je tak kena...miss my mum jugak..T.T

storyfromme said...

beeha : hi3.same la kite :)

Puan tia said...

so swettttttttt...

hurmm mcm saya,saya suka sembang ngan mak..balik keje sembang,lunch balik umah sembang..

Semoga tuhan panjangkanla umur2 mak2 kita..amin..

storyfromme said...

puan tia : bestnye mak jadi kawan sembang.harap2 mereka dipanjangkan umur.

oakleyses said...

oakley sunglasses wholesale, cheap oakley sunglasses, nike free, polo ralph lauren outlet online, louboutin pas cher, nike roshe, uggs on sale, kate spade outlet, louis vuitton, air max, oakley sunglasses, nike outlet, tory burch outlet, ugg boots, polo outlet, nike air max, louis vuitton outlet, burberry pas cher, christian louboutin shoes, longchamp outlet, tiffany and co, chanel handbags, nike air max, longchamp outlet, replica watches, jordan pas cher, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, polo ralph lauren, oakley sunglasses, tiffany jewelry, ray ban sunglasses, nike free run, christian louboutin outlet, louis vuitton outlet, prada outlet, ugg boots, prada handbags, christian louboutin uk, gucci handbags, longchamp pas cher, michael kors pas cher, longchamp outlet, louis vuitton outlet, oakley sunglasses, replica watches, christian louboutin, jordan shoes, sac longchamp pas cher

oakleyses said...

north face uk, michael kors outlet online, mulberry uk, true religion jeans, uggs outlet, sac hermes, hollister uk, polo lacoste, abercrombie and fitch uk, nike air max uk, ray ban pas cher, true religion outlet, lululemon canada, michael kors outlet, uggs outlet, burberry handbags, coach purses, nike tn, nike air force, nike blazer pas cher, vans pas cher, hollister pas cher, michael kors outlet online, coach outlet store online, ralph lauren uk, burberry outlet, nike air max, north face, replica handbags, hogan outlet, sac vanessa bruno, true religion outlet, ray ban uk, converse pas cher, michael kors outlet, nike free uk, guess pas cher, michael kors, timberland pas cher, michael kors outlet, oakley pas cher, nike roshe run uk, kate spade, michael kors outlet online, michael kors, true religion outlet, michael kors outlet online, new balance, nike air max uk

oakleyses said...

celine handbags, north face outlet, jimmy choo outlet, hollister, iphone cases, mont blanc pens, lancel, ghd hair, p90x workout, valentino shoes, abercrombie and fitch, chi flat iron, hermes belt, hollister, reebok outlet, soccer shoes, nike roshe run, timberland boots, hollister clothing, converse outlet, lululemon, nike air max, louboutin, baseball bats, ray ban, north face outlet, ralph lauren, wedding dresses, longchamp uk, mcm handbags, gucci, nfl jerseys, nike huaraches, soccer jerseys, instyler, oakley, mac cosmetics, babyliss, vans outlet, asics running shoes, insanity workout, nike trainers uk, nike air max, beats by dre, vans, giuseppe zanotti outlet, bottega veneta, ferragamo shoes, herve leger, new balance shoes

oakleyses said...

marc jacobs, ugg pas cher, ugg, louis vuitton, pandora charms, canada goose jackets, canada goose outlet, pandora jewelry, canada goose, swarovski, toms shoes, canada goose uk, moncler uk, thomas sabo, ugg uk, replica watches, louis vuitton, louis vuitton, swarovski crystal, moncler outlet, louis vuitton, hollister, canada goose outlet, supra shoes, canada goose, wedding dresses, moncler, juicy couture outlet, moncler, links of london, canada goose, karen millen uk, montre pas cher, ugg,ugg australia,ugg italia, juicy couture outlet, canada goose outlet, pandora jewelry, doudoune moncler, louis vuitton, ugg,uggs,uggs canada, coach outlet, moncler outlet, moncler, moncler, pandora uk