Followers

Tuesday, 22 March 2011

Dulu Sekarang


Assalamualaikum,
Semalam mase tengah-tengah buang masa termenung, aku terpikir yang sekarang ni macam-macam yang dah berubah. kadang-kadang tu kita sendiri tak sedar dengan perubahan tu. 

Ni antara senarai perubahan dulu dan sekarang :

DULU
kalau aku makan roti hiro yang beli dari babu tu 2 bungkus pon da kenyang tapi
SEKARANG,
aku makan 10 bungkus pon tak confirm kenyang. roti die da kecik giler. comel je.


DULU
mak bapak boleh shopping sakan tanpa menghiraukan anaknya bermain-main kat tempat permainan yang disediakan kat dalam shopping mall tu tapi
SEKARANG,
cube la lepaskan anak macam tu je. confirm nanti ade pengumuman anak hilang, masuk berita, jumpa mayat anak. seram giler zaman sekarang ni. cuai sikit, terus dapat mayat anak.

DULU
ramai keluarga yang bawa anak berkelah kat taman tasik titiwangsa bila hujung minggu tapi
SEKARANG,
aku tengok banyak couple-couple dengan orang asing yang berkelah kat situ sambil buat wayang percuma.

DULU
bila cuti hujung minggu atau cuti sekolah je kita mesti habiskan masa dengan melawat saudara atau pegi bercuti kat PD dengan saudara ramai-ramai tapi
SEKARANG,
nak jumpa saudara setahun sekali time raya je.

DULU
orang yang boleh kita percaya adalah saudara sendiri atau adik beradik sendiri tapi
SEKARANG,
banyak kes gunting dalam selimut. adik beradik bunuh sesama sendiri. kejam!

Apa pendapat korang dengan kes dulu sekarang ni? ape punca utama perubahan ni?

klik bawah ni kalau rajin :)


RAJIN-RAJIN LA LIKE AND TINGGALKAN KOMEN YE ;)

18 comments:

aniswany said...

rendu roti hiro ;p
dulu skang byk beza kan....miss all that moment ;)

storyfromme said...

aniswany :
betul tu.banyak sangat beza.

ainraus said...

wahhh. rindu zaman kita kecik2 dulu.

Izyan Masri said...

hamboii,macam sedap je roti hiro tu.:D

misz fae said...

btul2..dulu lain sekarang lain kan?

dear,
vote me pls!
http://creamlovebunny.blogspot.com/2011/03/top-10-contest-gambar-paling-comel.html
vote no 7

really appreciate that!
thanx u so much!;)

Cik BunGa ;) said...

alo..teringt kek coklat 2..lama xmakan..

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Byk dah Allah tarik nikmat sebenarnya... sama2lah kita berdoa semoga Allah kembalikan keindahan (keselamatan) dulu yg tinggal nostalgia.

♥sophie♥ said...

dunie,, ramai yg tak takot azab akhirat

Cik Mira said...

perghhh klasik gileeee. kek hiro tu fevrettt! ade lagi tak agak2 skang eh?

HEROICzero said...

sekarang hiro tu keciiiikkkk gilaaa!!!

A'IM said...

tu ler hidup namanya..makin tua makin berubah..haha

Kasim™ said...

Dulu suka ada nari pop yeah yeah.
Skrang suka ada nari Kpop.
tapi aku tak suka menari dari dulu jadi makan aiskrim "POP" smpai skrng.

storyfromme said...

ain : memang rindu sgt2 :)

izyan : roti hiro memang sedap :)

fae : aah.da vote u :)

cik bunga :
jarang jumpa kek tu sekarang.

MM : insyAllah :)

sophie : betul tu.

cik mira : ade je lagi :)

hero :
mmg da kecik pon tp harga sama jugak.

aim : tua ke?

kasim :
ingat lagi iklan pop yg nari2 tu.

Redbloodsnow said...

jauhkan perbezaan dulu dan skrg :(

Kasim™ said...

banyak sgt "POP" skrng, pop quiz la, pop rock la, pope la. eh..itu sudah lain.

storyfromme said...

redblood : memang jauh perbezaannya.

kasim : hehehe :)

i am S!L4H.. said...

byk gile beza dulu ngn sekarang. tp byk jgk yg x berubah. errr~

storyfromme said...

iam : betul tu.ade je yang tak berubah.tapi kebanyakannya ade perubahan sikit.