Followers

Thursday, 10 March 2011

Lelaki vs Perempuan



Macam yang kita sume tau. laki dengan pompuan ni banyak sangat perbezaan. dari segi fizikal dengan mental. sebab tu, banyak sangat perselisihan faham antara lelaki dengan perempuan, sampaikan boleh memutuskan hubungan silaturrahim *clash/cerai/putus kawan*


Masalah yang paling utama sekali, dari segi pemikiran. si lelaki ni jenis pikir ikut jalan highway *straight to the point*, yang si perempuan pulak jenis pikir ikut jalan kampung *putar belit*. sebab tu masalah antara couple-couple macam kat bawah ni selalu berlaku :








Sebab tu perempuan selalu makan hati. tapi ni bukan 100% salah si lelaki. da perempuan ni memang suka menggatal tanye soalan-soalan macam tu *termasuklah aku*. si lelaki tu nak jadi seorang pakwe yang jujur. biasa la, dia ada buat research yang perempuan ni suka lelaki yang jujur. tapi masalahnya, buat research separuh jalan. tu yang jadi macam ni.


Kalau nak hubungan tu bertahan lama, pasangan kena la buat research sikit, saling bertolak ansur macam aku. lepas da berbulan bulan asyik makan hati sorang-sorang, aku buat research, dan jumpa jalan penyelesaian. bila aku menggatal nak tanya soalan yang macam kat atas, aku buat macam ni :



Hah! senang kan? kalau buat macam kat atas, tak de la kita makan hati sorang-sorang lagi. pastu, dapat pulak pujian dari dia macam yang kita nak. best kan?


So ape lagi? fikir-fikirkan dan selamat beramal :)







RAJIN-RAJIN LA LIKE AND TINGGALKAN KOMEN YE ;)

16 comments:

AwienSyahirah said...

ahhahahah! btul2!

storyfromme said...

awien : selamat mencuba ya ;)

nabielahuda said...

hahaha.
hurm, skong skong!
tapi nasib baik sy punye boyfie tak cmtu. ngeh3.
saya: perempuan tu cntik kan?
die: cantik..tapi, awk ttp lagi cantik kat mate saye.
aww, aww. melting. hahahhahaha :p

Princess Feyqa said...

hehe sakit hati bile laki ckp mcm tu kn,, rse nk lelempang lelaju jek :P

storyfromme said...

nabila : ok la 2 kalo camtu :)

feyqa : lempang lelaju dulu.pastu baru pujuk balik.kang tak pasal2 die call tele-dera.

Imzainieyzulkipli said...

kalau ada jln yg senang kenapa nk ikut jln yg susah???? huhuh
that why lah kenapa islam meletakkan lelaki sbgi pemimpin.....huhuhu

storyfromme said...

imza : setuju! sebab tu perempuan memerlukan lelaki :)

nohoho =) said...

bagus gak bagi warning...laki x pyh ckp pape

storyfromme said...

nohoho : tau takpe :)

KaK LimAh Si SupiR said...

ahahaha..gelak sorg2 kak limah bace entry ni..kik3 :P

storyfromme said...

kak limah jangan gelak mengilai suda. tak tido malam saya nanti :)

ika zulaikha said...

hakhakhak!
xleh blah...klakar..
tp btol la tu..pompan bnde kcik ske mkn aty tmasuk mcm aku..
hahaha...kdg2 ble pk balik mcm bodo je nk mkn aty bnde kcik..hahhaa

storyfromme said...

ika : tau xpe.bf i slalu tego.lame2 baru pasan.sian die kene layan prgi touching i ni :)

EiDa_wAn!e said...

haha , ni la yg i slalu wat kat tunang i .... bg amaran keras !! hikhikhikhik :P

storyfromme said...

wani : hehe.bagos kan.takde la kite makan hati sorang-sorang nanti :)

EiDa_wAn!e said...

Bha ha ha ha ... :D