Followers

Wednesday, 16 March 2011

Heels



Hi readers,
untuk pengetahuan korang, dalam masa beberapa bulan lagi, aku akan praktikal. praktikal, benda yang paling aku tunggu-tunggu. aku nak jumpa orang luar. belajar bekerja. *fyi, aku tak pernah bekerja walaupun kerja sambilan* 

sekarang aku tengah happy memikirkan aku akan praktikal tak lama lagi, dapat jumpa orang baru, berkawan dengan orang yang lebih tua, ada orang ngorat *perasan*. sangat-sangat seronok. da start pikir first day nanti nak pakai apa? nak pakai selendang macam mane? sekarang kan cara pakai selendang da banyak kan. pastu terpikir 'alamak, nak beli selendang baru la'. 

tiba-tiba aku terpikir pasal kasut. kasut? aku akan kerja kat firma audit. kalau ikut professional, aku kena pakai heels. kasut tumit tinggi? camne ni? aku reti ke pakai? aku da lama tak pakai heels. selama ni aku asyik pakai flat je. 

ni la alas kaki yang aku selalu pakai untuk keliling dunia ni.


bukan tak penah pakai kasut tumit tinggi. aku pakai je kalau pergi kenduri-kenduri atau dinner tapi masalahnya bukan buat aku pandai pakai pon. aku berjalan tak sampai 10 minit terus duduk. kalau berjalan tu pon kena pastikan ada orang terdekat untuk bergantung bila emergency.


macam mane kalau aku jadi macam kat bawah ni masa first day praktikal?


*abaikan baju seksi si gaga ni*

tak pun macam ni?


atau ni?



tak mustahil aku terus balik rumah, nangis hentak kaki kat depan mak cakap nak tukar tempat praktikal.



RAJIN-RAJIN LA LIKE AND TINGGALKAN KOMEN YE ;)

36 comments:

saharinasaharudin said...

dear,
pkai la wedges :)

IeRa said...

cuba pakai oke..
slow2 lama2 akan biase jugak...
a'ahh... wedges pun oke...!
hihi^^

iLa suHaiLa said...

ha ah..pkai wedges..lgi bgus..cun pom cun..

fyna said...

hehehe...fyna tak suke pakai kasut tumit....

YaYaNsMuM said...

A'ah, start ngan wedges dulu...tapi takyah la start ngan wedges yg tggi..ikut kemampuan diri..yayansmum g keje selama ni pun bukan tiap2 hari pakai Heels...flat pun pakai jugak, tapi ikut kesesuaian la...kalau nmpk kasut tu ala2 formal sket, pakai jer...working life isnt as hard as u think...it's fun actually,BUT,ada tapinya...
when it's comes to paperworks everything...yesss!that the challenging one...hehehe

chah said...

think positif...lame2 okla tu. kalau asyik fikir bukan2 tu yg leh sbb kn tjatuh.

solo molo said...

ngeri tgk p0mpuan pakai heels sejengkal... tapi cantik...

sherah said...

pakai sliper jepun je la :D sempoi sikit.ko kan bos wkwkwkwkwkw sombong pondan ni nak komen entry aku!blah aaa pondan

Nisa' Pasir Gudang said...

lepas tu banguunn..dan patah kan heel yang sebelah lagi..bg flat kahkahkah

syakirah izwanie said...

cube la dulu . insyaallah , u can do it . belom cube belom taw kan .

papepon , good luck for ur practical :)

~syue~ said...

gud luck pkai heels! :)

HEROICzero said...

HAHAHA berlatih la jalan2 lari2 lompat2 dulu. =D

Qaseh dalia adelia said...

crocs like it..haha sila letak buku atas kepala imbangkan ur body eceh

Henry Zackery said...

masa praktikal jaga disiplin tau :)
Gempar !! Mawi Merajuk
Gambar Hantu Fail

storyfromme said...

saharina, iera & ila :
idea yg bagos :)

fyna : setuju!

yayansmum : thanks for the advice :)

chah : ok.tq :)

solo molo :
sape cantik?i ke?awww... malu la.hehehe.gurau je.

sherah busuk :
ala...malu la nak komen blog artis.

nisa :
hbs tu kita nak bagi name ape kat kasut tu?flat heels?

syakirah : tq dear :)

syue : tq :)

hero : hahaha.last-last patah kaki.

qaseh :
tu da macam ala-ala nak jadi model je :p

henry : baik!

fiqaliqa said...

dear, td 1st time fiqa pakai wedges pegi interview. balik jew umah. rasa nak tercabut pinggang. hahaha.

storyfromme said...

fiqaliqa : hehehe..seram pulak nak pakai heels :)

Cikgu Fikri said...

pergh..
mesti sakit pinggang kan?
kwn2 fiq kat maktab, bler isnin jerk diowg malas nk pki heels..
nak2 dulu kelas kat tingkat 4..
kesian..
tp, skrg kelas kat bawah..
Alhamdulilah..
Anyway, bler praktikal, elok2 yerk..jgn noty2...:)

Alwani Raihan said...

Er err ape kata pakai je crocs tu berlapis lapis sampai rasa mcm heels boleh tak?

HAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAAHA
aku tau merapu je tu --'

A'IM said...

haha..damn..malu giler kot jatuh macam tu..baik terjun bangunan jer..

HEROICzero said...

tapi boleh ke pakai crocs? ala cover la kan.

=)

storyfromme said...

cikgufikri :
tu yang takut tu.tq ye :)

alwani : hahaha..idea yang hebat!

a'im :
hahaha..xmo la sampai terjun bangunan.terjun dalam gunung berapi je.

hero :
boleh je tp kalau boleh biar tumit tinggi.bukan flat.sebab ikut profession.

♥sophie♥ said...

hihi,,pakai wedges okay laa :)
kalo heels kena selalu pakai baru oke =)

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

prefer u to pakai wedges lar dear!! belakang pun xsakit sbb nak menyokong ketinggian kasut tuhh..muahahaha..!! kalo nak pakai heels start dr inci yg paling rendah seterunya ke paling tinggi..tp xbaik utk kesihatan lol!!

hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

nuruljannah sukhri said...

sbnr nya, pakai heels ni buat kita betambah yakin bila berjalan..cuba2 la dulu.jangan 5 inci terus

storyfromme said...

sophie & weiyda :
tu la pasal.da plan nak beli wedges pasni.

jannah : tapi susah la nak jumpa heels yang kurang 5 inci.kalau ade pon tak lawa :p

i am S!L4H.. said...

eh comel nye ijau tuuuuuu.
belikan. heee

gile ah klo jatuh cmtu, kasut die tu mmbunuh.

storyfromme said...

iam : belikan?huhuhu.pokai la dear :p

i am S!L4H.. said...

mahal x? heee. bape arge?
meh2 nak bank in. hakss

storyfromme said...

iam :
hahaha..mahal memang la mahal kalau untuk student macam saya ni.tapi boleh pakai lama.takkan putus.siap boleh basuh lagi.beli kat kedai crocs :)

Natea Veila said...

dear, i internship di audit firm juger. Hmm yeah ikut professionalism mmg nmpak gorgeous klo pkai high heels. but nowadays, luckily byk dah design yg flat heels untuk mereka yg nk bergaya. :)

oh yeah, visit my blogshop yeah!
http://momoeyes.blogspot.com/

100% authentic circle lens directly imported from Daegu, Korea.

Pernah dgr geolens? yeah.. but i supply brand PeachCon, untuk kelainan para penggemar costemic lens. Do visit us yeah!

storyfromme said...

natea : yeke?tq 4 the info.nnt i jenguk blog u ye :)

oakleyses said...

oakley sunglasses wholesale, cheap oakley sunglasses, nike free, polo ralph lauren outlet online, louboutin pas cher, nike roshe, uggs on sale, kate spade outlet, louis vuitton, air max, oakley sunglasses, nike outlet, tory burch outlet, ugg boots, polo outlet, nike air max, louis vuitton outlet, burberry pas cher, christian louboutin shoes, longchamp outlet, tiffany and co, chanel handbags, nike air max, longchamp outlet, replica watches, jordan pas cher, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, polo ralph lauren, oakley sunglasses, tiffany jewelry, ray ban sunglasses, nike free run, christian louboutin outlet, louis vuitton outlet, prada outlet, ugg boots, prada handbags, christian louboutin uk, gucci handbags, longchamp pas cher, michael kors pas cher, longchamp outlet, louis vuitton outlet, oakley sunglasses, replica watches, christian louboutin, jordan shoes, sac longchamp pas cher

oakleyses said...

north face uk, michael kors outlet online, mulberry uk, true religion jeans, uggs outlet, sac hermes, hollister uk, polo lacoste, abercrombie and fitch uk, nike air max uk, ray ban pas cher, true religion outlet, lululemon canada, michael kors outlet, uggs outlet, burberry handbags, coach purses, nike tn, nike air force, nike blazer pas cher, vans pas cher, hollister pas cher, michael kors outlet online, coach outlet store online, ralph lauren uk, burberry outlet, nike air max, north face, replica handbags, hogan outlet, sac vanessa bruno, true religion outlet, ray ban uk, converse pas cher, michael kors outlet, nike free uk, guess pas cher, michael kors, timberland pas cher, michael kors outlet, oakley pas cher, nike roshe run uk, kate spade, michael kors outlet online, michael kors, true religion outlet, michael kors outlet online, new balance, nike air max uk

oakleyses said...

celine handbags, north face outlet, jimmy choo outlet, hollister, iphone cases, mont blanc pens, lancel, ghd hair, p90x workout, valentino shoes, abercrombie and fitch, chi flat iron, hermes belt, hollister, reebok outlet, soccer shoes, nike roshe run, timberland boots, hollister clothing, converse outlet, lululemon, nike air max, louboutin, baseball bats, ray ban, north face outlet, ralph lauren, wedding dresses, longchamp uk, mcm handbags, gucci, nfl jerseys, nike huaraches, soccer jerseys, instyler, oakley, mac cosmetics, babyliss, vans outlet, asics running shoes, insanity workout, nike trainers uk, nike air max, beats by dre, vans, giuseppe zanotti outlet, bottega veneta, ferragamo shoes, herve leger, new balance shoes

oakleyses said...

marc jacobs, ugg pas cher, ugg, louis vuitton, pandora charms, canada goose jackets, canada goose outlet, pandora jewelry, canada goose, swarovski, toms shoes, canada goose uk, moncler uk, thomas sabo, ugg uk, replica watches, louis vuitton, louis vuitton, swarovski crystal, moncler outlet, louis vuitton, hollister, canada goose outlet, supra shoes, canada goose, wedding dresses, moncler, juicy couture outlet, moncler, links of london, canada goose, karen millen uk, montre pas cher, ugg,ugg australia,ugg italia, juicy couture outlet, canada goose outlet, pandora jewelry, doudoune moncler, louis vuitton, ugg,uggs,uggs canada, coach outlet, moncler outlet, moncler, moncler, pandora uk