Followers

Friday, 15 April 2011

Dulu Sekarang #2


Sebelum ni aku pernah buat senarai perkara-perkara yang berubah dulu dan sekarang. pada siapa yang belum baca boleh klik SINI.

Ni sambungan dulu dan sekarang yang lain. 

DULU
aku hanya dibenarkan keluar dengan kawan bila umur aku da 16 tahun. tu pun keluar dengan kawan perempuan je, tapi
SEKARANG,
bersepah budak-budak sekolah rendah keluar dating. peh, mantap dorang ni.


DULU 
ramai yang menggunakan teksi untuk bergerak ke mana-mana, tapi
SEKARANG,
perangai kebanyakan pemandu teksi yang menipu dan gila seks membuatkan orang takut nak naik teksi.


DULU
semua parents bagi 'green light' kat cikgu sekolah untuk belasah anak die masa mengajar, takde pon kes anak murid mati dibelasah, tapi
SEKARANG,
undang-undang da larang cikgu sekolah menjentik anak murid tapi kenapa ade kes anak murid mati dibelasah cikgu?


DULU
ramai je yang boleh hidup/survive tanpa internet, tapi
SEKARANG,
ramai yang merungut tak boleh hidup tanpa internet (aku pon termasuk dalam golongan ni)



KLIK HB SUPAYA TUAN BLOG JADI KAYA :)


RAJIN-RAJIN LA LIKE AND TINGGALKAN KOMEN YE ;)

35 comments:

nabielahuda said...

yg pasal internet tuh skong!
HAHA. :p

Miss Mirror a.k.a Sam said...

kadangkala Akak rasa mcm nak kembali ke era 70an yg lebih mendamaikan jiwa dan keluar rumah tanpa rasa was-was walau bersendirian.

DaRk ViRusZ said...

aku sokong part internet tu..keh3

mommie yuyu said...

dulu dan sekarang.semua tu betull..yang last tu, akak termasuk jgk kot..hihi

sekamar rindu said...

salam..

dulu lain..sekarang lain...

♥sophie♥ said...

pernah dgr satu lagu tu tak ?? dulu lain,, sekarang lain,, hek hek

ape kes tetibe nk nyanyi plak nie,, adehh =='

betul sgt lah ape yg di ckp uh ;p

jeBateja said...

DULU - tak banyak BIL nak bayar....

SEKARANG - banyak sungguh bil nak kena bayar....ahakz

storyfromme said...

beyla : sokong jangan tak sokong.

MM : betul tu.sekarang nak duduk dalam rumah sorang2 pon da takut.

dark V : ramai yang sokong part ni :)

mommie yuyu : he3.same la kita :)

sekamar rindu : macam nyanyi lagu je.he3.

sophie : ingat2 lagu tu :)

jebateja : dulu bujang memang la tak banyak bil.

cik ratu said...

cik ratu sangat setuju!
:)


salam ikhlas,
cik ratu.

CikHaniBhulat said...

btul2...sokong 100% semua statement tu...
lagi2 part kuar dating , sekolah, ternet...ternet yg paling penting tu...hehehe

Cikya said...

hee, setuju tang atas sekali, dulu sikit nak keluar punya lah payah..
la ni, sume pakat duk biar je.. ^^'

semoga berjaya untuk exam juga.. :D

SYAFIQAHSALEH said...

tanpa internet mmg tak hiduplah kan? :D

syairahmohdanuar said...

bhahaha.semua betol! >.<

paling tak menahan budak sekolah rendah kuar datin x(

Anonymous said...

cara hidup dah banyak mengubah kita. =)

-HEROICzero-

Fairuz Fazilah said...

hahaa...pandai la buat..best kot!! hehee

~syue~ said...

kalo xda intenet skang, bosan jugak..kalo dulu, mcm2 je aktviti bole wat walopun xda tenet.. kan ?

zaty luvlianncezzz said...

part tenet tue sgt² btol.
cant live wihout it

Need ur help..perlu pandangan seriussss---->
my 1st cerpen

Ungu said...

aku setuju dengan semua.

tapi aku masih naik teksi, dan alhamdulillah setakat ni okay.

eh..

k fine, aku tak hot.

Fyqa said...

internet pling pnting.hihi

IeRa said...

setuju sangat2!!
hihi

storyfromme said...

cik ratu : setuju dgn cik ratu juga :)

cikhanibhulat : internet tu memang sume org pk same.

cikya : dulu nak g mall dkt area rumah pon tak lepas.

syafiqah : bukan tak hidup,kita ni macam robot je.tak bernyawa.

syairah : hi3.betul2.rase macam kita ni loser je dulu.

hero : biasa la tu :)

fairuz : tq :)

zaty : betul3 :)

ungu : eh,cool la tu.berani naik teksi.

fyqa : internet dpt undian tertinggi.

iera : tq :)

Silent said...

betulla wei

storyfromme said...

silent : betul kan?

ainraus said...

yeay! betul sangat dah tuuu. heheheh. :)

budak kampung said...

dulu laen...sekarang lain...ewaaahhhhhh keh3

storyfromme said...

ainraus : he3.mane satu yang lagi betul?mesti part internet kan?

bdk kampung : ni macam nyanyi lagu je.hehehe.

Teenager Housemaid said...

haha...sgt2 betul...=p

Wafiy Suzly said...

mcm2 org skang

storyfromme said...

TH : betul kan :)

wafiy : tau xpe.

Alwani Raihan said...

Dulu
Semua tak kisah pasal blog. taktau pun hape tuu

Sekarang
Semua gila blog! Smpai kekadang cakap dgn mmbe yg takde blog 'Hek ekh kuno gila kau takde blog'

Ish Ish Ishh
Ni semua bala nih bala HAHA

storyfromme said...

alwani : betul tu.macam facebook la.

oakleyses said...

oakley sunglasses wholesale, cheap oakley sunglasses, nike free, polo ralph lauren outlet online, louboutin pas cher, nike roshe, uggs on sale, kate spade outlet, louis vuitton, air max, oakley sunglasses, nike outlet, tory burch outlet, ugg boots, polo outlet, nike air max, louis vuitton outlet, burberry pas cher, christian louboutin shoes, longchamp outlet, tiffany and co, chanel handbags, nike air max, longchamp outlet, replica watches, jordan pas cher, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, polo ralph lauren, oakley sunglasses, tiffany jewelry, ray ban sunglasses, nike free run, christian louboutin outlet, louis vuitton outlet, prada outlet, ugg boots, prada handbags, christian louboutin uk, gucci handbags, longchamp pas cher, michael kors pas cher, longchamp outlet, louis vuitton outlet, oakley sunglasses, replica watches, christian louboutin, jordan shoes, sac longchamp pas cher

oakleyses said...

north face uk, michael kors outlet online, mulberry uk, true religion jeans, uggs outlet, sac hermes, hollister uk, polo lacoste, abercrombie and fitch uk, nike air max uk, ray ban pas cher, true religion outlet, lululemon canada, michael kors outlet, uggs outlet, burberry handbags, coach purses, nike tn, nike air force, nike blazer pas cher, vans pas cher, hollister pas cher, michael kors outlet online, coach outlet store online, ralph lauren uk, burberry outlet, nike air max, north face, replica handbags, hogan outlet, sac vanessa bruno, true religion outlet, ray ban uk, converse pas cher, michael kors outlet, nike free uk, guess pas cher, michael kors, timberland pas cher, michael kors outlet, oakley pas cher, nike roshe run uk, kate spade, michael kors outlet online, michael kors, true religion outlet, michael kors outlet online, new balance, nike air max uk

oakleyses said...

celine handbags, north face outlet, jimmy choo outlet, hollister, iphone cases, mont blanc pens, lancel, ghd hair, p90x workout, valentino shoes, abercrombie and fitch, chi flat iron, hermes belt, hollister, reebok outlet, soccer shoes, nike roshe run, timberland boots, hollister clothing, converse outlet, lululemon, nike air max, louboutin, baseball bats, ray ban, north face outlet, ralph lauren, wedding dresses, longchamp uk, mcm handbags, gucci, nfl jerseys, nike huaraches, soccer jerseys, instyler, oakley, mac cosmetics, babyliss, vans outlet, asics running shoes, insanity workout, nike trainers uk, nike air max, beats by dre, vans, giuseppe zanotti outlet, bottega veneta, ferragamo shoes, herve leger, new balance shoes

oakleyses said...

marc jacobs, ugg pas cher, ugg, louis vuitton, pandora charms, canada goose jackets, canada goose outlet, pandora jewelry, canada goose, swarovski, toms shoes, canada goose uk, moncler uk, thomas sabo, ugg uk, replica watches, louis vuitton, louis vuitton, swarovski crystal, moncler outlet, louis vuitton, hollister, canada goose outlet, supra shoes, canada goose, wedding dresses, moncler, juicy couture outlet, moncler, links of london, canada goose, karen millen uk, montre pas cher, ugg,ugg australia,ugg italia, juicy couture outlet, canada goose outlet, pandora jewelry, doudoune moncler, louis vuitton, ugg,uggs,uggs canada, coach outlet, moncler outlet, moncler, moncler, pandora uk