Followers

Monday, 18 April 2011

Word Verification


Ape tu word verification? 

Word verification ni kita hanya boleh jumpa bila kita nak komen kat entry blog, 
benda ni akan keluar. 

google pic

Word Verification ni digunakan untuk menghalang blog anda dari menerima komen-komen yang berbentuk iklan. atau komen-komen yang automatik dari software tertentu.

Tapi word verification ni ade jugak kelemahannya iaitu akan membuatkan orang jadi malas nak komen kat blog kita sebab ia menyusahkan blogger tersebut dan membazir masa blogger tu untuk tunggu loading blog anda. bukankah komen dari blogger lain kat blog kita tu benda yang penting dalam dunia blog? blogger mana yang tak suka orang komen entry dia? 

So, semua bergantung pada korang sebagai tuan blog samada nak guna atau tidak word verification ni? kalau tanya pendapat aku, aku lagi suka komen kat blog yang takde word verification. 

Kalau anda tak nak guna word verification, ikut step di bawah :

DASHBOARD  >  SETTINGS  >  COMMENTS  >  

SHOW WORD VERIFICATION FOR COMMENTS?  >  NO  >  SAVE SETTINGS


KLIK HB KALAU RAJIN :)


RAJIN-RAJIN LA LIKE AND TINGGALKAN KOMEN YE ;)

41 comments:

solo molo said...

tak suka words verification...

Gen2Merah said...

iya, saya pun tak suka komen di blog yang ada macam ni... buang masa menunggu.. hehehe

Sasha Ghaff said...

xsuke..mlmbtkn jew p2 klu sala kne wat byk2 kli..=.="

munirAh jOhAri said...

mOon pn sama mcm kOmen2 kat ats...x suka...melambatkan...

storyfromme said...

solo molo : setuju.

gen2 : betul tu.kalau blog loading cepat takpe.

pka : oi gedik,blog ko pon ade word verification ni eh.g buang cepat.

munirah : memang lambat pon.

Alan said...

word verification ok lagi..tapi paling x suka kalau nak hantar komen kena login dulu..itu yang paling leceh.

aniswany said...

anis sorang yg penyabar kalo ada word verification.tp kalo sampai 10x xbtol2 jgak bule mendatangkan marah...huuuu

NisaAdnan said...

HAAA TAU TAKPE. MENYEMAK JE MENDE ALAH TU SUMEE

Fyqa said...

rmai yg tak suka komen yg ada word. susa..huhu

Cikya said...

setuju fad,
macam spoil sikit mood, tambah kalau tenet tengah lembabbb... ^^'

nelly said...

selalu jumpa , tp isi juga la ~

mizzbutterfly said...

ouh..baru aku tahu..thax for shring fad.. :P

Nur Hafiqa Ismail said...

wah...sungguh baik!
sharing is caring...

storyfromme said...

alan : ooo..betul2.tp jarang jumpa yang tu.

aniswany : tau xpe.

nisaadnan : hu3.sabar2.macam mara je.

fyqa : tau xpe.lambat pulak tu.

cikya : memang potong bila ada benda ni.

nelly : fad pon komen jugak la tapi tak selalu.

wani : ur welcome :)

hafiqa : time kasih :)

fiqaliqa said...

word verification wat leceh jer.hee

btw, sis, fiqa ada tag utk sis,

http://fiqaliqafashionista.blogspot.com/2011/04/twinscraftlife-lucky-draw.html

jom la join 1st GA fiqa :)

http://fiqaliqafashionista.blogspot.com/2011/04/fiqaliqa-fashionista-1st-giveaway.html

fiqaliqa said...

word verification wat leceh jer.hee

btw, sis, fiqa ada tag utk sis,

http://fiqaliqafashionista.blogspot.com/2011/04/twinscraftlife-lucky-draw.html

jom la join 1st GA fiqa :)

http://fiqaliqafashionista.blogspot.com/2011/04/fiqaliqa-fashionista-1st-giveaway.html

mommie yuyu said...

x suka jugak.
dh lama terfikir nak buat entry ni.tp risau ada yang marah..bagus la adik dh buat

storyfromme said...

fiqa : nanti da habes exam akak join ye.

mommie yuyu : kita just bagi teguran je.kalau ade yang mara tak tau la nak cakap ape.hehehe.

Wafiy Suzly said...

tp sebenonye google dah upgrade dah benda ni, so tayah risau sal spam.. takyah pasang word verification pun tape..

storyfromme said...

wafiy : oo..yeke.baru tahu.hehehe :)

chah said...

meh same2 kita buang word verification yer

storyfromme said...

chah : jom buang word verification.

intan.maisarah said...

tak begitu minat benda tu
agak melecehkan

SiS NaD said...

TaK SuKeR WoRD VeRiFiCaTioN!~ (-_-")

.m y z. said...

tak suka word verification =='

storyfromme said...

intan : memang leceh pon.

sis nad : same la kita :)

myz : same :)

Imzainieyzulkipli said...

btol2 tue...klu wat coment box mcm tue mmg menyusahkan org....nk siap masuk words bgi plak.... heheehe

Nur Hafiqa Ismail said...

yer ke?tak per kalau wat entry yg sama...:)
dalam sehr,mesti ramai lg yg dlm situasi yg sama mcm kite ni kan?:)
kiter blh share cte yg menarik..!:)
it's so great dear....coz,i'm annoying at someone right now..dulu,die yg buang fiqa..ni cbok tgk blog fiqa...br td,text fiqa yang fiqa ni mcm x der maruah coz ckp 'damn shit'.trok sgt ke klu pmpn yg cakap...?pmpn x per?:,(

Miss Mirror a.k.a Sam said...

I sgt tak suka word verification... dah lama buang dah.

A'IM said...

sokong2 :)

Khuzrin Kamarudin said...

buat semak je word verification ni.. hiohohoho

jeBateja said...

den dulu ada...kena tegur...terus buang dah...now tak de dah...kan..kan....ke ada lagik..???

storyfromme said...

imzaini : memang menyusahkan kan?

hafiqa : nnt da sampai masa fad buat jugak entry tu.

MM : tu la pasal.

a'im : he3.ingat lagi dulu aim yang tegur pasal word verification ni.

khuzrin : betul tu.memang semak.

jebat : takdo da.

Sogeking Kun said...

ok, blog ni tak de word varification. nice. kalau tak susah la aku yang buta dan pekak ni nak komen.

storyfromme said...

sogeking : hehehe...ape kena mengena pekak dengan word verification?

CikPuan Fara said...

aku tak suka yang ade word verification nih. lagi2 yang nak komen kena loading page bukan yg pop out cm ko nye nih. malas nak tunggu heheh

storyfromme said...

fara : hehehe...same la.

oakleyses said...

oakley sunglasses wholesale, cheap oakley sunglasses, nike free, polo ralph lauren outlet online, louboutin pas cher, nike roshe, uggs on sale, kate spade outlet, louis vuitton, air max, oakley sunglasses, nike outlet, tory burch outlet, ugg boots, polo outlet, nike air max, louis vuitton outlet, burberry pas cher, christian louboutin shoes, longchamp outlet, tiffany and co, chanel handbags, nike air max, longchamp outlet, replica watches, jordan pas cher, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, polo ralph lauren, oakley sunglasses, tiffany jewelry, ray ban sunglasses, nike free run, christian louboutin outlet, louis vuitton outlet, prada outlet, ugg boots, prada handbags, christian louboutin uk, gucci handbags, longchamp pas cher, michael kors pas cher, longchamp outlet, louis vuitton outlet, oakley sunglasses, replica watches, christian louboutin, jordan shoes, sac longchamp pas cher

oakleyses said...

north face uk, michael kors outlet online, mulberry uk, true religion jeans, uggs outlet, sac hermes, hollister uk, polo lacoste, abercrombie and fitch uk, nike air max uk, ray ban pas cher, true religion outlet, lululemon canada, michael kors outlet, uggs outlet, burberry handbags, coach purses, nike tn, nike air force, nike blazer pas cher, vans pas cher, hollister pas cher, michael kors outlet online, coach outlet store online, ralph lauren uk, burberry outlet, nike air max, north face, replica handbags, hogan outlet, sac vanessa bruno, true religion outlet, ray ban uk, converse pas cher, michael kors outlet, nike free uk, guess pas cher, michael kors, timberland pas cher, michael kors outlet, oakley pas cher, nike roshe run uk, kate spade, michael kors outlet online, michael kors, true religion outlet, michael kors outlet online, new balance, nike air max uk

oakleyses said...

celine handbags, north face outlet, jimmy choo outlet, hollister, iphone cases, mont blanc pens, lancel, ghd hair, p90x workout, valentino shoes, abercrombie and fitch, chi flat iron, hermes belt, hollister, reebok outlet, soccer shoes, nike roshe run, timberland boots, hollister clothing, converse outlet, lululemon, nike air max, louboutin, baseball bats, ray ban, north face outlet, ralph lauren, wedding dresses, longchamp uk, mcm handbags, gucci, nfl jerseys, nike huaraches, soccer jerseys, instyler, oakley, mac cosmetics, babyliss, vans outlet, asics running shoes, insanity workout, nike trainers uk, nike air max, beats by dre, vans, giuseppe zanotti outlet, bottega veneta, ferragamo shoes, herve leger, new balance shoes

oakleyses said...

marc jacobs, ugg pas cher, ugg, louis vuitton, pandora charms, canada goose jackets, canada goose outlet, pandora jewelry, canada goose, swarovski, toms shoes, canada goose uk, moncler uk, thomas sabo, ugg uk, replica watches, louis vuitton, louis vuitton, swarovski crystal, moncler outlet, louis vuitton, hollister, canada goose outlet, supra shoes, canada goose, wedding dresses, moncler, juicy couture outlet, moncler, links of london, canada goose, karen millen uk, montre pas cher, ugg,ugg australia,ugg italia, juicy couture outlet, canada goose outlet, pandora jewelry, doudoune moncler, louis vuitton, ugg,uggs,uggs canada, coach outlet, moncler outlet, moncler, moncler, pandora uk