Followers

Tuesday, 5 April 2011

Ragam Student


Bila da musim exam ni. macam-macam perangai kita boleh jumpa. kadang-kadang tu kita tak sedar yang kita boleh jadi hipokrit atau menjengkelkan orang lain. aku bukan nak mara atau nak mengutuk. tapi ini realiti. cuba korang baca dulu ape aku tulis pastu bagi komen korang. betul ke tak ape yang aku cakap ni.

Deactivate Facebook

Mase da nak exam ni la masing-masing berazam nak deactivate FB. konon nak fokus study bagai. siap buat announcement kat FB nak deactivate tapi....

10 minit kemudian tulis status camni : 

'sebelum aku deactivate FB ni,aku nak ucapkan good luck pada semua.maafkan aku kalau ada salah silap'

20 minit kemudian :

'contact handphone saya kalau ade apa-apa masalah sebab saya nak deactivate FB'

25 minit kemudian :

'bye semua, bye FB, good luck'

30 minit kemudian:

'kenapa FB ni tak deactivate? ade sape-sape boleh bantu?'

32 minit kemudian :

'tolong deactivate FB saya. saya tak reti'

keesokan harinya : 

'good morning semua.mulakan hari yang indah ini untuk fokus study'

Nampak tak? aku bukan nak mara tapi bengang gak la bila home FB aku penuh dengan status deactivate FB, fokus study bagai ni. kadang-kadang tu dorang ni lagi banyak habiskan masa dengan FB daripada study.

Maksud aku, come on la beb, bukan kau sorang je yang nak fokus study. kalau rase FB tu mengganggu, campak laptop tu jauh-jauh. aku tahu aku tak berapa pandai macam kau, malas study sume tapi at least aku takde la buat macam tu.

p/s : 
entry ni hanyalah sebagai teguran dan luahan perasaan. sorry la kalau agak kasar atau membuat orang lain tersinggung :)

KLIK HB KALAU RAJIN :)


RAJIN-RAJIN LA LIKE AND TINGGALKAN KOMEN YE ;)

33 comments:

aniswany said...

hahaha ,slalu sgt jumpa manusia mcm nih.lawak ja... hikhik

saharinasaharudin said...

haha.lawakk lah org cmtu.ckp nk deactive,pdhal memanjang update status.hahaha.

HEROICzero said...

kalau dah malas, perangai mudah terleka, xde guna deacitvate berpuluh2 kali pun. sana jek, selang 10 minit, activate balik. keh3x

yang nak exam, selamat semua nya! =)

storyfromme said...

anis : dorang ni selalu muncul time-time nak exam kan.

saha : memang lawak.kadang-kadang annoying gak la.

hero : tau tak pe.ape guna deactivate pastu activate balik.pirraaahh!!

nelly said...

hahahaha ..
mana tau ni ? kih2 ..
belum lagi buat macam ni , tapi selalu jumpa .
=p

DaNg aNuM said...

manusia kan...biase lah tu..actually lau pandai bahagi mase tak jadi masalah...leh ape wat group discussion dalm FB..sambil study sambil chat sal subject nak exam..huhuhhu

YaYaNsMuM said...

Standard la tu Sis...taktik cari publisiti...hahaha!

budak kampung said...

hahaha memang takleh blah...hahaha....bakor je laptop tu...bakor...kiter bakorrr...kah3

kalau x malas,singgahla
18sx-baju tak seksi tapi seksi
CEO japan airline naik bas pergi kerje
18sg ngeri,akibat memandu sambil pegang talipon
aura usop wilcha!!!

jeBateja said...

kenapa saya TAK tersinggung pun...oppss...lupa...kita tak belaja lagik...ahakz

storyfromme said...

nelly : memang selalu jumpa kan?

dang : betul tu.kalau pandai guna,banyak kebaikannya FB ni.

yayansmum : ha3.artis pon tak macam tu.

budak kampung : kita bakor.kite bakor.

jebateja : he3.habis tu jebat buat ape?

fyna said...

hehehe..biase la tue...

Redbloodsnow said...

hahaha...so far rasanya tak pernah kot terserempak dgn org camtuh..hiksss

jeBateja said...

jebat dah keja maaa....kat kilang...ahakz...

semalam kan ada budak ukm jumpa kita kat kilang....dia pow puding mable....ahakz

Azroy Bin Kassim said...

baa~ CAK!!

hahaha.. roy boleh je deactivate... dh 3 bulan dh..

suri solehah said...

hehe..cabaran student zaman sekarang..

syairahmohdanuar said...

eh lawak sgt3 lah!! x)

cikpuanfara said...

ahahaha... seiring sejalan la. on9 sambil study boley ape... aku selalu buat. :)

Henry Zackery said...

jgn la deactivate fb.. jgn wooo..hehe :)

GEMPAR !! Justin Bieber Kena Belasah

storyfromme said...

fyna : ragam manusia kan?

redblood : aik,xkan tak pernah jumpa.

jebat : jebat keje mane?boleh la datang pow jebat kat tempat keja :)

roy : hebat la bro!

suri : tu la pasal.

syairah : he3 :)

fara : tau takpe.macam yang aku tengah buat sekarang.sambil blaja la kan?

HZ : tak kira,nak deactive gak :p

Izyan Masri said...

KIHKIH.DEACTIVATE FACEBOOK TU MEMANG BERLAMBAK BUAT MCM TU.KONONLAH,BILA MLM ON BALIK XD

cikpuanfara said...

ha betol la tu... xpyh nak deactive ape2 pon... haha

storyfromme said...

izyan : kelakar kan tengok dorang ni.

fara : betul3 :)

jeBateja said...

Kite keja kat sapura...dekat kat Warta...sebelah Ryoka...ahakz...

nak order puding buleh...Sabtu ni pun kita hantau puding n apam ke UKM....ahakz

jeBateja said...

order...

http://gulahangus.blogspot.com, ada no hp wife kat situ

pm dgn ym - jebateja@yahoo.com.my

ambil no call jebat di link :

http://jebateja.blogspot.com/2011/04/minyak-hitam-pro-ride-semi-synthetic.html

Tq

Wafiy Suzly said...

cuba kalau deactivate terus taleh bukak, baru nyesal kot, haha

storyfromme said...

jebateja : hu3.ok2.nanti kalau nak saya order :)

wafiy : tau xpe.

i am S!L4H.. said...

haha. bengkek kannn. mcm tettt je

~syue~ said...

hahaha..betoi2! ada member syada yg nak amek result pon deactivate taw. adehhh :D

storyfromme said...

iam : memang benkek gak la.

syue : saba jela dengan dorang ni.

oakleyses said...

oakley sunglasses wholesale, cheap oakley sunglasses, nike free, polo ralph lauren outlet online, louboutin pas cher, nike roshe, uggs on sale, kate spade outlet, louis vuitton, air max, oakley sunglasses, nike outlet, tory burch outlet, ugg boots, polo outlet, nike air max, louis vuitton outlet, burberry pas cher, christian louboutin shoes, longchamp outlet, tiffany and co, chanel handbags, nike air max, longchamp outlet, replica watches, jordan pas cher, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, polo ralph lauren, oakley sunglasses, tiffany jewelry, ray ban sunglasses, nike free run, christian louboutin outlet, louis vuitton outlet, prada outlet, ugg boots, prada handbags, christian louboutin uk, gucci handbags, longchamp pas cher, michael kors pas cher, longchamp outlet, louis vuitton outlet, oakley sunglasses, replica watches, christian louboutin, jordan shoes, sac longchamp pas cher

oakleyses said...

north face uk, michael kors outlet online, mulberry uk, true religion jeans, uggs outlet, sac hermes, hollister uk, polo lacoste, abercrombie and fitch uk, nike air max uk, ray ban pas cher, true religion outlet, lululemon canada, michael kors outlet, uggs outlet, burberry handbags, coach purses, nike tn, nike air force, nike blazer pas cher, vans pas cher, hollister pas cher, michael kors outlet online, coach outlet store online, ralph lauren uk, burberry outlet, nike air max, north face, replica handbags, hogan outlet, sac vanessa bruno, true religion outlet, ray ban uk, converse pas cher, michael kors outlet, nike free uk, guess pas cher, michael kors, timberland pas cher, michael kors outlet, oakley pas cher, nike roshe run uk, kate spade, michael kors outlet online, michael kors, true religion outlet, michael kors outlet online, new balance, nike air max uk

oakleyses said...

celine handbags, north face outlet, jimmy choo outlet, hollister, iphone cases, mont blanc pens, lancel, ghd hair, p90x workout, valentino shoes, abercrombie and fitch, chi flat iron, hermes belt, hollister, reebok outlet, soccer shoes, nike roshe run, timberland boots, hollister clothing, converse outlet, lululemon, nike air max, louboutin, baseball bats, ray ban, north face outlet, ralph lauren, wedding dresses, longchamp uk, mcm handbags, gucci, nfl jerseys, nike huaraches, soccer jerseys, instyler, oakley, mac cosmetics, babyliss, vans outlet, asics running shoes, insanity workout, nike trainers uk, nike air max, beats by dre, vans, giuseppe zanotti outlet, bottega veneta, ferragamo shoes, herve leger, new balance shoes

oakleyses said...

marc jacobs, ugg pas cher, ugg, louis vuitton, pandora charms, canada goose jackets, canada goose outlet, pandora jewelry, canada goose, swarovski, toms shoes, canada goose uk, moncler uk, thomas sabo, ugg uk, replica watches, louis vuitton, louis vuitton, swarovski crystal, moncler outlet, louis vuitton, hollister, canada goose outlet, supra shoes, canada goose, wedding dresses, moncler, juicy couture outlet, moncler, links of london, canada goose, karen millen uk, montre pas cher, ugg,ugg australia,ugg italia, juicy couture outlet, canada goose outlet, pandora jewelry, doudoune moncler, louis vuitton, ugg,uggs,uggs canada, coach outlet, moncler outlet, moncler, moncler, pandora uk