Followers

Wednesday, 20 July 2011

Tragedi BHP Petrol


Masa tengah makan karipap sambil tengok iklan budi bahasa budaya kita, tiba-tiba aku teringat peristiwa menyakitkan hati pasal budi bahasa ni. ceritanya bermula begini :

Hari yang indah di mana aku, dan family pakwe aku pergi jalan-jalan kat kuantan. biasa la, aku ni tak pernah datang kuantan.

Masa on the way nak ke kauntan, kitorang berhenti sekejap kat BHP petrol sebab nak melepaskan hajat, bukan nak isi minyak. kat petrol pam BHP tu memang takde kereta yang singgah nak isi minyak pon. kereta kitorang je yang ade, tu pon sebab nak tumpang toilet.

Tiba-tiba, ade pakcik pakai baju BHP petrol ni datang ketuk cermin tingkap bahagian pemandu dengan muka garang. nampak gaya macam die tokey BHP petrol tu. pakwe aku pon buka la tingkap. pakcik tu terus cakap
'keluar! keluar! kalau tak nak isi minyak keluar!'

Peh, memang takde adab betul pakcik ni. kalau ye pon hormat la sikit, cakap baik-baik. tak payah la nak tengking-tengking kitorang. lagi pun kitorang ni bukannya samseng. pakwe aku memang nak marah balik pakcik tu tapi memandangkan mak die dengan adik die ade, die terus tekan minyak keluar dari petrol pam tak guna tu.

Memang patut la bisnes pakcik tu tak laku sebab perangai die tu. cuba tengok petrol pam yang berjaya macam Petronas dengan Shell, tak kisah pon orang tumpang toilet tanpa isi minyak. aku pernah parking kereta kat Petronas tu sejam lebih tanpa isi minyak atau guna toilet sebab nak tunggu someone, takde pon manager die datang ketuk cermin kereta aku, halau aku.

Pakcik tu memang bikin aku panas je. tapi lantak die la sebab aku percaya dengan pepatah
 what goes around comes around
orang jahat akan terima balasannya. betul tak?

Camne dengan korang? korang pernah jumpa tak dengan orang tak berbudi bahasa ni? jom kongsi-kongsi.





RAJIN-RAJIN LA LIKE AND TINGGALKAN KOMEN YE ;)

13 comments:

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Dasyatnya Pakcik tu.. Klu psl pengalaman org tak sopan mcm ni Miss Mirror ada, time tu kat surau, anak MM terpakai telekung satu makcik tu, abih sangkakan surau tu punya..dimarahnya mcm hapa je anak MM tu (MM tak dpt nk menjwb bg pihak dia sbb tgh solat masa tu tp tak khyusuk la kan dgr dia marah2 mcm tu). Tp mmg betul2 buat MM takde mood je sepjg hari tu.

sekamar rindu said...

salam..


'keluar! keluar! kalau tak nak isi minyak keluar!'

sangat kasar mamat tu berckp....

storyfromme said...

MM : mmg bad mood jadinya kalau jumpa dgn org2 cmni.

sekamar rindu : mmg kasar pon.ktrg pon terkejut jumpa org cm2.

mizzbutterfly said...

faddddddddddddd...dah dua hari aku nmpk ko..kereta ko sblh dgn kereta aku...ko tak perasan aku pun kan...:( heheheheh

iedchan said...

kite langgar stesen minyak die smpi meletop..hehhe..:P

jeBateja said...

actualy belum pernah jumpa lagik org mcm tu....ahakz...kalau ada....den plak yg akan sembur dia....ahakz

HEROICzero said...

amboi kemaiin kerek pulak pakcik tu hu ? HAHA !

lain kali tunjuk jek penumbuk . cis .

storyfromme said...

wani : la..yeke.pesal x hon je aku.aku fokus bawak kete.ha3!(fokus la sangat)

iedachan : ha3.tu berani mati namanya.

jebat : hebat la jebat!

hero : ha3.pakcik tu tak takut pon sebab penumbuk die lagi besar dr penumbuk fad.

aniswany said...

MAK AII..KEREK GILA PACIK TUH .LEMPANG KANG .. HIHI

oakleyses said...

oakley sunglasses wholesale, cheap oakley sunglasses, nike free, polo ralph lauren outlet online, louboutin pas cher, nike roshe, uggs on sale, kate spade outlet, louis vuitton, air max, oakley sunglasses, nike outlet, tory burch outlet, ugg boots, polo outlet, nike air max, louis vuitton outlet, burberry pas cher, christian louboutin shoes, longchamp outlet, tiffany and co, chanel handbags, nike air max, longchamp outlet, replica watches, jordan pas cher, ray ban sunglasses, ray ban sunglasses, polo ralph lauren, oakley sunglasses, tiffany jewelry, ray ban sunglasses, nike free run, christian louboutin outlet, louis vuitton outlet, prada outlet, ugg boots, prada handbags, christian louboutin uk, gucci handbags, longchamp pas cher, michael kors pas cher, longchamp outlet, louis vuitton outlet, oakley sunglasses, replica watches, christian louboutin, jordan shoes, sac longchamp pas cher

oakleyses said...

north face uk, michael kors outlet online, mulberry uk, true religion jeans, uggs outlet, sac hermes, hollister uk, polo lacoste, abercrombie and fitch uk, nike air max uk, ray ban pas cher, true religion outlet, lululemon canada, michael kors outlet, uggs outlet, burberry handbags, coach purses, nike tn, nike air force, nike blazer pas cher, vans pas cher, hollister pas cher, michael kors outlet online, coach outlet store online, ralph lauren uk, burberry outlet, nike air max, north face, replica handbags, hogan outlet, sac vanessa bruno, true religion outlet, ray ban uk, converse pas cher, michael kors outlet, nike free uk, guess pas cher, michael kors, timberland pas cher, michael kors outlet, oakley pas cher, nike roshe run uk, kate spade, michael kors outlet online, michael kors, true religion outlet, michael kors outlet online, new balance, nike air max uk

oakleyses said...

celine handbags, north face outlet, jimmy choo outlet, hollister, iphone cases, mont blanc pens, lancel, ghd hair, p90x workout, valentino shoes, abercrombie and fitch, chi flat iron, hermes belt, hollister, reebok outlet, soccer shoes, nike roshe run, timberland boots, hollister clothing, converse outlet, lululemon, nike air max, louboutin, baseball bats, ray ban, north face outlet, ralph lauren, wedding dresses, longchamp uk, mcm handbags, gucci, nfl jerseys, nike huaraches, soccer jerseys, instyler, oakley, mac cosmetics, babyliss, vans outlet, asics running shoes, insanity workout, nike trainers uk, nike air max, beats by dre, vans, giuseppe zanotti outlet, bottega veneta, ferragamo shoes, herve leger, new balance shoes

oakleyses said...

marc jacobs, ugg pas cher, ugg, louis vuitton, pandora charms, canada goose jackets, canada goose outlet, pandora jewelry, canada goose, swarovski, toms shoes, canada goose uk, moncler uk, thomas sabo, ugg uk, replica watches, louis vuitton, louis vuitton, swarovski crystal, moncler outlet, louis vuitton, hollister, canada goose outlet, supra shoes, canada goose, wedding dresses, moncler, juicy couture outlet, moncler, links of london, canada goose, karen millen uk, montre pas cher, ugg,ugg australia,ugg italia, juicy couture outlet, canada goose outlet, pandora jewelry, doudoune moncler, louis vuitton, ugg,uggs,uggs canada, coach outlet, moncler outlet, moncler, moncler, pandora uk